Deconectarea automată a Facebook pentru Firefox asigură că sunteți deconectat de pe Facebook

Rămâneți conectat după ce utilizați Facebook sau orice alt serviciu de internet pentru această problemă, este mai confortabil decât să vă amintiți să vă deconectați de pe rețeaua de socializare de fiecare dată când ați terminat de utilizat pentru moment. Beneficiul principal din perspectiva utilizatorului este că sunteți încă conectat la următoarea deschidere a site-ului, astfel încât nu mai trebuie să introduceți datele de autentificare Facebook pe site pentru a-l utiliza. Problema aici este că acest lucru este valabil și pentru terți care au acces la computer. Facebook nu face distincția între utilizatorii care stau în fața computerului, ceea ce înseamnă că toată lumea cu acces vă va vedea toate postările private și publice, fotografiile, contactele și alte informații pe care le-ați distribuit pe Facebook.

Aceasta poate să nu fie o problemă importantă dacă utilizați Facebook pe un computer desktop acasă, dar poate foarte bine să fie unul pe computere publice sau laptop. Și chiar acasă, lucrurile pot merge spre sud, de exemplu dacă computerul este furat sau dacă un prieten sau un membru al familiei reușește să intre pe computer în timp ce nu sunteți în cameră.

Extensia Firefox Facebook Auto-Logout gestionează procesul anevoios de deconectare de pe Facebook pentru tine automat. Odată instalat, vă va deconecta automat de pe Facebook când închideți fereastra browserului sau când închideți Facebook și va păstra site-ul închis timp de cel puțin 60 de secunde.

În plus, veți primi o notificare atunci când sunteți deconectat de pe Facebook de complement.

facebook auto logout

Dacă preferați să nu primiți notificări atunci când se întâmplă acest lucru sau doriți o perioadă de inactivitate diferită înainte de a vă deconecta automat, atunci puteți opri opțiunile extensiei pentru a modifica aceste preferințe.

Cuvinte de închidere

Extensia șterge cookie-urile pe care Facebook le salvează în sistemul de utilizator atunci când un utilizator se conectează. Ștergerea cookie-urilor asigură că nimeni fără datele de autentificare corespunzătoare nu poate accesa contul de Facebook în cauză. Utilizatorii Firefox care preferă o soluție nativă, pot consulta Configurați Firefox pentru a șterge toate cookie-urile la ieșire, dar selectați pentru un mod de a face doar asta. (prin intermediul Deconectați-vă automat de Facebook când utilizați Firefox )

Actualizați : Extensia a fost eliminată din depozitul de accesorii Mozilla și nu pare să existe nicio alternativă la momentul scrierii. Vă sugerăm să consultați ghidul legat care explică modul în care puteți șterge cookie-urile la ieșire în schimb, deoarece vă oferă o funcționalitate aproape identică.