Blocați căutarea sigură în Google

Căutarea sigură este un filtru al motorului de căutare Google care poate filtra anumite rezultate din apariția rezultatelor căutării.

În mod implicit, filtrarea moderată este aplicată tuturor rezultatelor căutării care pot fi modificate de către utilizatorul motorului de căutare la o filtrare strictă sau fără filtrare.

În special familiile cu copii, dar și organizațiile și întreprinderile folosesc aceste filtre pentru a preveni că rezultatele căutării necorespunzătoare să apară atunci când se folosește căutarea Google.

Până acum nu a existat o modalitate de a bloca nivelul de căutare sigur, ceea ce însemna că oricine știa cum poate schimba nivelul de filtrare a căutării direct fără salvgardare (de exemplu, nu există un sistem de notificare).

Acesta din urmă este adevărat numai dacă nu există nicio imagine sau text explicit pe monitorul computerului utilizatorului, deoarece ar fi un cadou mort pentru schimbarea nivelului de siguranță.

Blocați căutarea sigură în Google

google safe search

Google a implementat o opțiune de a bloca Căutarea sigură cu o actualizare recentă și sună bine pe hârtie.

Un proprietar de cont Google poate bloca Căutarea sigură, astfel încât filtrul să nu poată fi modificat de viitorii utilizatori.

lock safesearch

Și mai bine este faptul că Google va afișa bile colorate pe fiecare pagină cu rezultatele căutării, care sunt un indicator vizual potrivit căruia Căutarea sigură este încă activată și blocată (este bine ca părinții, de exemplu, să verifice asta dintr-o privire și fără a le oferi copiilor lor impresia că se uită la ele).

Pentru a activa funcția, efectuați următoarele:

  1. Mergi la Com Google sau, în schimb, o localitate de țară.
  2. Asigurați-vă că sunteți conectat la contul dvs. Dacă nu sunteți, conectați-vă mai întâi la contul Google.
  3. Localizați meniul Setări din partea de jos a paginii, faceți clic pe el și selectați Setări de căutare din meniul care se deschide.
  4. Localizați filtrele de căutare sigură pe pagină și selectați linkul „Blocați căutarea sigură”.
  5. Vi se cere să vă verificați parola contului.
  6. Selectați „Blocați căutarea sigură” în pagina următoare pentru a finaliza procesul sau faceți clic pe Anulare în loc.

Funcția însăși este limitată însă. Google blochează Căutarea sigură prin plasarea unui cookie pe sistemul informatic. Aceasta înseamnă că blocarea este valabilă numai pentru acel sistem de operare și browser web. Un utilizator cu acces la un alt browser web ar putea evita filtrarea.

Așa cum ar putea un utilizator cu posibilitatea de a șterge cookie-urile, deoarece ștergerea cookie-ului ar înlătura protecția existentă. Totuși, utilizatorul care a setat filtrarea va observa probabil acest lucru.

O simplă comutare către un alt browser web va face și trucul. Pe de altă parte, este un efort frumos și există întotdeauna o lacună pentru a evita filtrarea. Și dacă totul nu reușește, copiii pot totuși să viziteze casa prietenului unde părinții s-ar putea să nu fie la fel de stricți.